Forfalskning av historien synes å være mer eller mindre legion disse dager. Alle, fra politiske partier til enkeltpersoner, synes å ønske å friske opp sine egne noen ganger markert tvilsomme historier. Feltet synes å være mer eller mindre fritt frem på den fronten egentlig. Jeg lurer på hvordan det vil se ut i historiebøkene om noen. At det er vinnerne som skriver historien er godt med nå en ganske akseptert sannhet. Jeg antar at en masse ting som vi tror har skjedd på en bestemt måte, takket være eller fordi noen faktisk gikk til en helt annen måte. Men vi har blitt matet et bestemt syn på historien rett og slett fordi det er en som tjener til å tro på en bestemt tolkning. Egentlig bør vi finne at dette er trist og gjøre noe med det, råte, den historiske sannheten benskjørhet hvis du vil. Men selvfølgelig er det ikke så lett. Videre er det selvsagt lettere å bare la ting være som de er.